ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Yazın alarak buzdolabının buzluğunda limonlu su içinde sakladığımız enginarlarla zeytinyağlı enginarın nasıl pişirileceğini anlatacağım.Ayrıca marketlerde kavanozlarda satılan enginarları da aynı tarifle yapabilirsiniz.

6 adet enginar

1/2 çay bardağı zeytin yağı

1adet orta boy soğan

1/2 su bardagı bezelye(yazın buzlukta muhafaza ettiğimiz)

1,5 tatlı kaşığı şeker

1adet orta boy havuç (soyularak küp şeklinde doğranmış)isterseniz kavanozlarda satılan hazır bezelye -havuç garnitürü de kullanabilirsiniz.

1 tatlı kaşığı tuz

3-4 diş sarmısak.

1/2 limon suyu



Enginarlar iyice yıkanarak yayvan bir tencereye dizilir.Üzerlerine yarım limon suyu gezdirilir.Soğan robotta kıyılır.Havuçlar küp küp doğranır.Bezelyelerle birlikte hepsi tencereye konulur.

1/2 çay bardağı zeytinyağı ilave edilir.Sarmısak ,şeker,tuz ilave edilir.Önce 4 çay bardağı su konarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu çekmeye yakın 4 çay bardağı daha sıcak su ilave edilir.Tencerenin kapağı kapalı, kısık ateşte enginarlar yumuşayana, yağına inene kadar pişirilir.

Ilınmaya bırakılır.Sonra enginarlar spatula ile servis tabağına alınır.Tenceredeki havuçlu bezelyeli harç kaşıkla enginarların üzerine paylaştırılır.

Üzerleri dere otu ile süslenir.





Windows 7: Gündelik işlerinizi basitleştirin. Size en uygun bilgisayarı bulun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE