KEK UNLU POĞAÇA




KEK UNLU POĞAÇA
1 Paket (4 su bardagi) sade kek un (DİA marketlerde uygun fiyatlı bulabilirsiniz)
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
1/5 Paket (bir parmak kalınlığında) oda sıcaklığında yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz.

Derin bir karıştırma kabında unla margarini karıştırın.Diğer tüm malzemeleri ilave ederek hamuru yoğurun.15-20 dakika dinlendirin.Hamurdan küçük parçalar kopararak küçük yuvarlaklar halinde elinizle bastırarak açın.Ortasına istediğiniz iç malzemeyi koyarak yarım ay şeklinde veya yuvarlak bir şekilde kapatın.Poğaçaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına poğaçaların daha parlak olması için bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek karıştırdıktan sonra poğaçaların üzerine fırça ile sürün.Arzuya göre çörek otu veya susam da serpebilirsiniz.170 derece ısıdaki fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.

İÇ MALZEMESİ:
1-Peynir - maydanoz veya dere otu karışımı olabilir.
2-Kavrulmuş kıyma -soğan karışımı olabilir^
3-Haşlanmış patates rendesi soğanla kavrulup baharat ilave edilebilir.
4-Çekirdekleri çıkarılmış zeytin olabilir
5-Zeytin ezmesi olabilir.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

  1. bu ölçüdeki bir hamurdan 20-25 adet poğaça çıkıyor

    YanıtlaSil
  2. 1 paket kek un ,4 su bardağı kek un oluyor.
    1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt da 3 dolu yemek kaşığı katı yoğurt oluyor.

    YanıtlaSil
  3. yogurt yazmissiniz ama yag olacak degil mi hamiyet hanim..
    pogacaniza arkadaslar bayildi. ellerinize saglik..
    ilk firsatta yenisini yapacagim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE