PORTAKAL SULU KEK

PORTAKAL SULU KEK
3 yumurta
1.5 bardak şeker
1su bardağı portakal suyu(hazır meyve suyu da olabilir)
1çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
portakal veya limon kabuğu rendesi
yarım limon suyu

Oda sıcaklığında 3 yumurtayı çırpın.Şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.Diğer bütün malzemeleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak yağlanmış fırın kabına dökün.170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirin.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için temiz bir bıçak batırın ,bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
AFİYET OLSUN


Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

Yorumlar

  1. Hamiyet Teyzecim,

    Dün akşam Tuba'da yedim bu keki. Nefis ötesi nefis olmuş. Kulaklarını da çınlattık : )

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE