MEYVELİ TART


MEYVELİ TART
Bu yazacağım meyveli tart hamuru ile değişik meyvelerle ,çok kolay değişik lezzetler elde edebilirsiniz.Meyve yerine evde bulunan marmelatlar ve reçellerin meyvelerinden de yararlanabilirsiniz.

TART hamurunu hazırlamak için malzemeler:

3 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri(toz şeker de olabilir)
100Gr margarin(margarin paketlerinin üzerinde50 gr.lık çizgiler vardır.)
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çimdik tuz
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu


İÇ MALZEMESİ:
Tart hamurunun üzerine sürmek için
aşağıdaki seçeneklerden birini kullanabilirsiniz.

1-3 adet elma rendelenir,kararmaması için üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu gezdirilir,2-3 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kadar tarçınla karıştırılır.
2-Elmalar ince ince dilimlenir, üzerlerine limon suyu gezdirip hamurun üzerine sıra sıra dizilebilir.Üzerine tarçın ve iki yemek kaşığı kadar şeker serpilebilir.
3-Kayısı kurusu:Kuru kayısılar akşamdan suya koyulur.Ertesi gün biraz şeker ilave ederek pişirilir.Suyunu çekince blendırdan geçirerek püre haline getirilir.Soğumaya bırakılır.
4-Yazın taze kayısılarla,şeftalilerle vb.taze meyvelerle de yapılabilir.
5_Evde bulunan marmelatlarla yapılabilir.
6_Evde bulunan reçeller süzülerek katı meyveleriyle de yapılabilir.
7-Tüm bu seçeneklere arzuya göre ufalanmış ceviz veya fındık da ilave edilebilir.

Tart hamurunu hazırlamak için yukarıda yazılı tüm malzemeler karıştırma kabına alınarak yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça hamur ayrılır. Fırın kabına , (25 cm. çapındaki küçük yuvarlak borcam bu ölçü için iyi oluyor),kenarlarından yukarı çıkacak büyüklükte fırın kağıdı kesilerek serilir..Böylece hem yapışmamış oluyor hem de pişirme kabınız fazla kirlenmemiş oluyor.Zaten bu siteye yazmaktaki amacım çok iş yapacak zamanı olmayan ,çalışan gençlere kolaylık sağlamak ve pratiklik öğretmektir.(nacizane çalışmış, emekli olmuş bir insan olarak tecrubelerime dayanarak yazıyorum)
Hazırladığımız hamuru biraz dinlendirelim daha güzel olur.Hamurumuzun büyük parçasını kağıdın üzerine alıp elimizle bastırarak hertarafa yayalım.Kenarlarından yukarı çıkacak şekilde yerleştirelim.Parmaklarımızla kenarlarından dikey bastırarak ince bir kenar oluşturalım.Hamur kenarlı bir tepsi görünümünde oluyor.Böylece içine koyduğumuz malzeme dışına akmamış olacak.

Hazırladığımız iç malzemeyi hamurun üzerine sererek her tarafına iyice yayalım.

Ayırdığınız portakal kadar hamura yarım su bardağı un ilave ederek harmanlayın.Avucunuzun arasında ekmek ufalar gibi ufalayarak ince bulgur taneleri görünümünde bir hamur elde ediliyor.Bu hamuru da iç malzemenin üzerine ufalayarak her tarafını kaplayacak şekilde serpiştirin.
170 derece ısıdaki fırında 55 dakika pişirin.Fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakın.Üzerine pudra şekeri serpip , dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN









Yeni Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE