ISLAK KEK

KAKAOLU ISLAK KEK
2 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un

Yumurtayı çırpın. Şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.Sıvı yağı, sütü kakaoyu,vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.Çırpma kabına birbuçuk su bardağı un ile kabartma tozunu ilave edip unu yedirinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirin.Piştiğini anlamak için keke temiz bir bıçak batırın eğer bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Keki fırından çıkardıktan sonra yarım su bardağı soğuk süte 1 kaşık neskafe 1 kaşık da şeker koyarak karıştırın.Bu karışımla keki ıslatın.Üzerine de ayırdığınız kakaolu harcı dökün soğumaya bırakın.Üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
DİKKAT: Keki borcamda pişirdiyseniz sıcak borcama soğuk sütü birden dökerseniz borcam çatlayabilir.Ya başka bir tabağa alıp ıslatın veyahut da kaşıkla azar azar keki ıslatın.
AFİYET OLSUN


Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE