PATATES KAVURMA
PATATES KAVURMA
Patatesleri yıkayıp tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.Süzün Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun.Dilim dilim doğrayın.Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun 2 adet soğanı robotta parçalayın, soğanları yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Dilimlediğiniz patatesleri katarak karıştırıp kavurmaya davam edin.Tuz, karabiber, pul biber ilave edin .Arzuya göre kekik de ilave edebilirsiniz.
Patates kavurmasını ayrıca patatesleri haşlamadan da yapabilirsiniz :Bunun için derince bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.'2 adet soğanı robotta parçalayın. Sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun.. Patatesleri soyun, gelişigüzel ince dilimler halinde dilimleyerek soğanların üzerine koyun.. Üzerine bir miktar su dökerek kapağı kapalı ,kısık ateşte, patatesler yumuşayıp, ezilecek hale gelinceye kadar pişirin.Arasıra karıştırarak ezilmesini sağlayın. Şayet patatesler yumuşamadıysa, ezilmiyorsa sıcak su ilave edebilirsiniz. Dibine tutmaması için devamlı karıştırarak kavurun. Tuz ,karabiber,pul biber, kekik ilave edin. Servis tabağına alarak üzerine maydanoz doğrayarak servis yapın.
Bu ikinci şekilde yapılan patates kavurmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum .Çünkü diğerinde patates suda haşlanıp süzüldüğü için vitamini su ile atılıyor.
Bu patates kavurmasını çay saatlerinde misafirleriniz için de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder