MANTARLI TAVUK SOTE
MANTARLI TAVUK SOTE
Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.
1Paket piliç but eti(500gr. kadar)
1Paket mantar(400gr. kadar)
1adet orta boy soğan
3-4 diş sarmısak
2-3 adet yeşil biber
2 adet orta boy domates,
karabiber,pul biber, kekik,tuz
1tatlı kaşığı limon suyu
1 paket piliç but etlerini yıkayın. Küçük parçalar halinde( kuşbaşı şeklinde) doğrayın.Derin bir tavada harlı ateşte sularını salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.Sularını çekince ateşi kısarak hafif kızarmasını sağlayın Bu arada tavuk etleri kendi yağlarını salıp kızaracaktır.
Mantarları teker teker suyun altında ovarak yıkayın.3-4 parçaya bölün,derin bir kaseye alarak üzerlerine kararmaması için 1 tatlı kaşığı limon suyu gezdirin .
Tavada kızaran tavuk etlerini tavanın bir kenarına çekin,boş kalan yere mantarları koyun aynı şekilde mantarlar da suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte karıştırarak pişirin.1 adet soğanı ince ince doğrayın,3-4 diş sarmısağı,biberleri de ince doğrayarak ilave edin.Domateslerin kabuklarını soyarak, küp küp doğrayıp ilave edin.Tüm malzemeyi tavada karıştırarak pişirin.Bir buçuk su bardağı kadar su ilave ederek kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın.Yeteri kadar tuz,karabiber,pul biber ilave edin.Suyunu hafif çekene kadar pişirin.Ocaktan almaya yakın bir miktar da kekik ilave edin.
Tavuk but eti ile yapıldığında hiç yağ konulmadan kendi yağıyla pişiyor.Eğer göğüs eti ile yaparsanız o zaman 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave etmeniz gerekebilir.
Yanında patates kızartması ve pilav ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.
Yorumlar
Yorum Gönder