KARNABAHAR SALATASI

KARNABAHAR SALATASI
Karnabaharları çiçek çiçek ayırın suda biraz bekleterek iyice yıkayın.
Havuçların kabuklarını kazıyın.İnce ince dilimleyin.
Bir tencereye biraz su koyun önce havuçları atın.
Biraz tuz atın , bir tatlı kaşığı limon suyu koyun.
Havuçlar geç haşlanacağı için önce onları koyuyoruz tencereye.
Sonra karnabaharları tencereye koyarak yumuşayana kadar pişirin.
Süzgeçe dökerek sularını süzdürün.
Süzülen sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapın.

Bu salataya iki şekilde sos hazırlayabilirsiniz.
1-İki üç diş sarmısağı rendeleyin.Yarım limon suyu,iki yemek kaşığı zeytin yağı tuz,karabiber,pul biber,bir tatlı kaşığı nar ekşisi hepsini birlikte çırpınHazırladığınız salatanın üzerine dökerek karıştırın.
2-İki üç diş sarmısağı rendeleyin.Bir bardak kadar katı yoğurta katarak iyice çırpın.Bu karışımı salatanın üzerine dökerek servis yapın.

Her iki şekildeki salatanın üzerine bol maydanoz veya dere otu serperek servis yapabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE