HAVUÇLU KEK

HAVUÇLU KEK
3 Yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı havuç rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 küçük portakal suyu
1 çimdik tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
3 veya 3.5 bardak un
arzuya göre kuru üzüm de konulabilir.

Yumurta mikserle biraz çırpılır. Şeker ilave edilerek iyice çırpılır.Diğer bütün malzeme ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Unu önce 3 bardak koyulur.Çünkü her havuçun su oranı farklı olur ,bazı havuçlar çok su verir, bazıları ise kuru olur .Onun için ununu karıştırdıktan sonra çok sulu olduysa biraz daha un ilave edilebilir.Havuç pişerken de suyunu vereceğinden çok sulu bir hamur olmasın .Yağlanmış kek kalıbına hazırlanan kek dökülür.Önceden ısıtılmış170 derece ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirilir.Pişen keke temiz bir bıçak batırılır .Bıçak temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.Kek piştikten sonra kalıbından çıkarılıp servis tabağına alınır.Arzuya göre üzerine hazır çikolata sosu sıkılabilir.
Afiyet olsun.


Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

Yorumlar

  1. mikserimiz yok, elde cirpsak olmaz mi?

    YanıtlaSil
  2. elde de çırpabilirsiniz yumurta çırpıcısı ile.Mikser almayı düşünüyorsanız ayaklı el mikserleri var onlara bir bakmanızı tavsiye ederim.Elde tutmanız gerekmiyor.yalnız biraz fazla yer kaplıyor.

    YanıtlaSil
  3. iki defa cavap yazdım çıkmamış ne oldu anlayamadım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE