TAVUKLU BÖREK

MALZEMELER:
2 Yufka
tavuk eti
sıvı yağ
ceviz

Bu böreği yapmak için önce tavuk etlerini suda haşlamak gerekir
.Bunun için iki parça tavuk budu ve iki parça da tavuk göğüs eti tencereye koyulur.Tavuk suyuna
tat vermesi için içine minik bir soğan,4-5 dal maydanoz, 1 adet defne yaprağı,küçük birer havuç ve patates, 3-5 adet tane karabiber, tuz varsa birkaç tane kereviz yaprağı konularak tavukların üzerini biraz geçecek kadar su konulup önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca ocak kısılarak ağır ağır pişmeye bırakılır.
Tavuklar pişip tavuk suyu da hazır olunca tavuk etleri ince ince didilir.Tavuk suyu tel süzgeçle süzülerek derin bir kaseye alınır.
Ayrı bir kapta didilmiş olan tavuk etlerine yarım su bardağı irice ufalanmış ceviz ilave edilerek harmanlanır.

1 çay bardağı sıvı yağa yarım çay bardağı su katılarak çatalla çırpılır.
Fırın tepsisine fırın kağıdı serilir.Bir yufka tepsiye yayılır,kenarları tepsi büyüklüğünde içeri doğru katlanırHazırladığımız sıvı yağ fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürülür.İkinci yufka da aynı şekilde yerleştirilip yağlanır.Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan yufkaların üzerine hazırlanan tavuk suyundan bir buçuk su bardağı gezdirilerek yufkalar ıslatılır.Böylece yumuşamış olan yufkaların üzerine didilmiş cevizle karıştırılmış tavuk etleri serpiştirilir.İki kenarı ortaya doğru katlanarak pide şekline getirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Çörek otu serpilebilir.170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapılır

Bu böreği hanımlar misafirlerine yapıp çay saatlerinde sunabilirler.


Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK