KOLAY KANEPELER

Bu gün de soğuk büfelerde çay sofralarında , sabah kahvaltılarında , yaklaşan yılbaşı gecesi için içkilerin yanında yapabileceğiniz kolay kanepe tarifleri vermeye çalışacağım. PEYNİR EZMELİ KANEPE Bir parça peyniri çatalla ezin.Ezdiğiniz peynire biraz zeytinyağı bir kahve kaşığı lımon katarak karıştırın.Kırmızı pul biber ilave edin(acı severseniz tabii ki).Bu karışımı ister kepekli ister normal tost ekmeklerinin üzerine muntazam bir şekilde bolca sürün.Bu ekmek dilimleri büyük olduğundan bunları keskin bir bıçakla ister küçük kareler isterseniz üçgenler şeklinde kesebilirsiniz.Ekmekleri servis tabağına yerleştirin .Üzerlerini maydanoz yaprakları, turşu ,domates dilimleri vs. ile süsleyebilirsiniz BAHARATLI MEZE Süzme yoğurt, beyaz peynir kırıntıları ,acı kırmızı toz biber ,pul biber , kekik ,karabiber ,nane ,bir diş rendelenmiş sarmısak ve bir iki kaşık zeytin yağı .Hepsi birlikte karıştırılarak macun kıvamına getirilir.Tost ekmeklerinin üzerine sürülerek süslenir. EVDE SÜZME YOĞURT YAPMAK için tel süzgece kağıt havlu serin üzerine evdeki normal kova yoğurttan koyun süzgeci derin bir kasenin üzerine oturtun.Bir müddet böyle dursun suyu süzülür .Sonra süzgeci bir tabağa ters çevirin üzerindeki kağıdı kolayca kaldırıp atabilirsiniz ZEYTİN EZMELİ KANEPE Hazır zeytin ezmesini aynı şekilde tost ekmeklerinin üzerine sürerek üzerlerine bir ince dilim kornişon turşu koyup kürdan saplayabilirsiniz Ayrıca zeytin ezmesine biraz sarmısak ceviz,kimyon,kırmızı biber,çok az limon suyu koyup hepsimi karıştırarak ekmeklerin üzerine muntazam sürüp turşu dilimleri ile süsleyebilirsiniz. YUMURTALI KANEPE Tereyağını ezerek biraz yumuşatın.Ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde sürün.Yumurtaları haşlayın soğuduktan sonra soyarak yumurta keseceği veya bıçakla muntazam daireler halinde kesin.Tereyağı sürülmüş ekmek dilimlerinin üzerine birer yumurta dilimi koyup zeytin dilimleri ,maydanoz,kornişon turşu dilimleri ile süsleyip servis yapın. MAYONEZLİ KANEPE
) Ekmekleri istenilen şekilde kesip hazırlayın.Kesilen ekmeklerin üzerine ince bir kat mayonez sürün.Mayonezlerin üzerine kornişon turşu parçaları yerleştirip maydanoz yaprakları koyup kürdan saplanabilir. SALAMLI KANEPE Yumuşatılmış tereyağına biraz hardal karıştırın .Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün.Üzerine salam parçalarını koyun.En üste de ince dilimler halinde kesilmiş turşu parçaları koyun.Salam yerine jambon da kullanabilirsiniz MAYONEZLİ PEYNİRLİ KANEPE Bir parça peyniri çatalla ez.iki kaşık mayonez , karabiber,bir kaşık biber salçası veya domates salçası Hepsini birlikte karıştır.Ekmeklerin üzerine sür turşu dilimleri ,domates
dilimleri ve maydanozla süsleyin.


Windows Live Hotmail: Arkadaşlarınız Facebook'taki güncellemelerinizi doğrudan Hotmail®'den görür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK