KITIR KITIR

Çorbalarınız için kıtır kıtır yapmak için üç yemek kaşığı kadar tere yağı veya margarini hamur yoğurma kabına alın iki su bardağı su, bir yemek kaşığı sirke iki yemek kaşığı tuz,alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra masa üzerinde elinizle bastırarak bir santim kalınlığında düzeltin. Bıçakla bir santimlik çubuklar halınde kesin. Herbir parçayı masa üzerinde elinizle yuvarlayarak uzun çubuklar haline getirin. Sonra da bu çubukları bıçakla birer santim aralıklarla verev keserek minik parçalara bölün. Tavada sıvı yağı kızdırın bu minik hamur parçalarını bol yağda kızartın. Kızaran hamurları delikli kevgirle alarak kağıt havlu serilmiş olan tabağa çıkarın. Çorbaların yanında servis yapabilirsiniz. Sevgili anneler içinde ne olduğunu bilmediğimiz krakerler yerine çocuklarımıza bu kıtırları yapıp kraker yerine sunabiliriz...

Yorumlar

  1. kıtırları yapmayı öğrendik... bir de çorbaları nasıl yapacağımızı, basit bir dille anlatsanız..:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK