SİRKELİ TUZLU KURABİYE

SİRKELİ TUZLU KURABİYE Tuzlu pastalar , poğaçalar genellikle ilk yapıldıkları gün güzel olur.Ertesi güne kalınca pek sevilmezler.Fakat bu yazdığım tuzlu pasta bayatlamadan durabiliyor.Onun için yazmak istedim. 1 paket margarin (oda sıcaklığında) ., 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı sirke ,1 yumurtanın sarısı içine beyazı dışına sürmek için ayrılacak,1 paket kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı tuz ,varsa 1 tatlı kaşığı mahlep.,1 tatlı kaşığı toz şeker, Tüm malzeme karıştırılarak hamur yoğrulur.Alabildiği kadar un konur.Yine yumuşak bir hamur yapılır.Hamur işlerinde un ne kadar az konulursa o kadar güzel oluyor. Hazırlanan hamur biraz dinlendirilir.Hamurdan bir parça koparılarak masa üzerinde avuç içi ile yuvarlanır ,iki ucu birleştirilerek küçük küçük kandil simiti şekli verilir . Veya uzun çubuk şeklinde yuvarlandıktan sonra saç örgü gibi şekillendirilir .Hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra da susama batırılarak fırın kağıdı serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilip 170 derece ısıdaki fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Aynı hamurdan yumruk kadar bir parça ayırıp buna bir kaşık kırmızı pul biber katıp tekrar yoğurduktan sonra elle masa üzerinde bir santim kalınlığında düzeltilip varsa küçük kalıplarla ,kapaklarla veya çay bardakları ile kesilerek tepsiye yerleştirilir.Üzerine yumurta sürülür çörek otu serpilir. Fırından çıkarılan pastalar kağıt havlu serilmiş , saklama kaplarına konularak muhafaza edilebilir . Bu şekilde aynı hamurdan iki değişik pasta yapmış olacaksınız.


Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK