KURABİYE

KURABİYE 3Yumurta , 1.5 su bardağı şeker, 1paket oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ ,2 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya,alabildiği kadar un .Arzuya göre limon veya portakal kabuğu rendesi de konabilir Tüm malzeme derin bir kapta karıştırılır.Alabildiği kadar un konulur. Çok yumuşak bir hamur yapılır .Hamuru elden kurtarıncaya kadar un koyun .Fazla un koyunca sert hamur oluyor güzel olmuyor.Hazırlanan hamur biraz dinlendirilir.Sonra küçük küçük toplar halıne getirerek kurabiye şekli verilir.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilerek kurabiyeler aralıklı olarak tepsiye yerleştirilir.170 derece Fırında pembeleşene kadar pişirilir Arzuya göre aynı hamura üzüm ,ince ince dilimlenmiş kayısı kuruları , damla çikolatalar ,fındık , ceviz kırıkları ,meyve kuruları da katarak çeşitli kurabiyeler yapabilirsiniz. Ve yine aynı hamurdan küçük bir parça ayırıp bu parçaya iki kaşık kakao katarak tekrar yoğurup büyükçe bir parça sade hamurdan elimize alıp , küçük bir parça da kakaolu hamurdan koparıp ikisini birlikte yuvarlayarak iki renkli kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu kurabiye oldukça fazla oluyor en güzel tarafı da hiç bayatlamaması.Kurabiyeleri pişirdikten sonra kağıt havlu serilmiş kapaklı bir borcama veya vakumlu bir saklama kabına koyarak haftalarca saklayabilirsiniz. AFİYET OLSUN

Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK