SODALI BÖREK
malzemeler
4 yufka, 3 yumurta. 1 şişe soda ,1 çay bardağı sıvı yağ, peynir maydanoz
Yapılışı Tav Büyükcebir Büyükce bir tavayı sıvı yağla yağlayın.Yufkanın bir tanesini biraz büzüştürerek tavanın içine yayın Derince bir kapta yumurtaları ,sodayı , yağı birlikte tel çırpıcı ile çırpın. Bu karışımdan tavadaki yufkanın üzerine dökerek yayın .İkinci yufkayı parçalayarak bu karışıma batırıp tavaya serin.Önceden hazırladığınız peynir maydanoz karışımını tavadaki yufkaların üzerine yayın .Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde işlem yaparak tavaya yerleştirin.Kalan sodalı harcı da en üstüne dökerek buz dolabında bir müddet bekletin. Bu börek akşamdan hazırlanıp ertesi gün pişirilince daha güzel oluyor. Böreği kısık ateşte bir tarafını kızarttıktan sonra bir kapak veya düz bir tabak yardımıyla ters çeviriP diğer tarafını da kızartıp servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz .B u böreği arzuya göre patatesli ,veya kıymalı da yapabilirsiniz ,
Patatesli yapmak için 3-4 adet patatesi haşlayıp kabuklarını soyun çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin , içine biraz beyaz peynir de katabilirsiniz tuz , karabiber. pul biber serpin .Bu karışımı böreğin içne koyun
Kıymalı harç için de kıymayı ve soğanı birlikte kavurup tuz, karabiber ilave edin.
AFİYET OLSUN
4 yufka, 3 yumurta. 1 şişe soda ,1 çay bardağı sıvı yağ, peynir maydanoz
Yapılışı Tav Büyükcebir Büyükce bir tavayı sıvı yağla yağlayın.Yufkanın bir tanesini biraz büzüştürerek tavanın içine yayın Derince bir kapta yumurtaları ,sodayı , yağı birlikte tel çırpıcı ile çırpın. Bu karışımdan tavadaki yufkanın üzerine dökerek yayın .İkinci yufkayı parçalayarak bu karışıma batırıp tavaya serin.Önceden hazırladığınız peynir maydanoz karışımını tavadaki yufkaların üzerine yayın .Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde işlem yaparak tavaya yerleştirin.Kalan sodalı harcı da en üstüne dökerek buz dolabında bir müddet bekletin. Bu börek akşamdan hazırlanıp ertesi gün pişirilince daha güzel oluyor. Böreği kısık ateşte bir tarafını kızarttıktan sonra bir kapak veya düz bir tabak yardımıyla ters çeviriP diğer tarafını da kızartıp servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz .B u böreği arzuya göre patatesli ,veya kıymalı da yapabilirsiniz ,
Patatesli yapmak için 3-4 adet patatesi haşlayıp kabuklarını soyun çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin , içine biraz beyaz peynir de katabilirsiniz tuz , karabiber. pul biber serpin .Bu karışımı böreğin içne koyun
Kıymalı harç için de kıymayı ve soğanı birlikte kavurup tuz, karabiber ilave edin.
AFİYET OLSUN
Hamiyet hanım merhaba, ben Beyhan'ın ofisten arkadaşı Betül.
YanıtlaSilYeni evlendik ve çalışan biri olarak denenmiş pratik tariflere ihtiyacım oluyor hep.
Bu tarif için teşekkürler, pazar kahvaltısına misafirlerime yapacağım :)
Sevgili Betül merhaba .Size ömür boyu mutluluklar diliyorum.Eğer biraz faydalı olabilmişsem ne mutlu bana.Kolay gelsin
YanıtlaSil