PORTAKALLI KEREVİZ


PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


3Adet kerevizin kabuklarını soyun. Ceviz büyüklüğünde küp küp dilimleyin. Kararmaması için derin bir kabın içine koyduğunuz sirkeli veya limonlu suda bekletin.

Büyükçe bir soğanı salata soğanı şeklinde doğrayın. 2 adet havucu soyarak ince ince dilimler halinde doğrayın.tencereye bir çay bardağı zeytinyağı koyun havuçları ve soğanları atın,bir tatlı kaşığı tuz koyarak karıştırın.3-4 diş sarmısak soyarak ilave edin.Sonra suda beklettiğiniz kerevizleri yıkayarak tencereye alın.2 tatlı kaşığı toz şeker koyun.1 limon ve 2 adet portakalı sıkarak tencereye ilave edin.tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.Suyunu biraz çekince bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz..Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcakken servis tabağına alıp üzerini kereviz yaprakları ile süsleyin.





DÜĞMELİ KEREVİZ

Aynı işlemle kerevizleri yuvarlak dilimler halinde keserek düğmeli kereviz yapabilirsiniz.Bunun için kerevizleri alırken muntazam yuvarlak olanlarını seçin.Kerevizi soyduktan sonra ortasını kabak oyacağı ile oyarak yuvarlak bir delik açın.Bu deliğe soyduğunuz bir havucu geçirin..Havucun fazla kısımlarını kesin.Sonra ortasında havuç olan kerevizleri bir parmak kalınlığında dilimlere ayırın.Havuçlar kereviz dilimlerinin ortasında düğme gibi görünecek.Genişçe bir tencereye kereviz dilimlerini yerleştirin 2 soğanı salata soğanı şeklinde doğrayın ,ovun.Her bir kerevizin üzerine birer tutam soğan koyun.üzerine bir çay bardağı zeytin yağı gezdirin.2 tatlı kaşığı şeker,1,5 tatlı kaşığı tuz koyun.2-3 diş sarmısak atın.1 limon ve 2 portakal suyunu ilave edin,bir çay bardağı kadar da su koyarak tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Piştikten sonra kereviz dilimlerini bir spatula ile servis tabağına alın.Pişerken tencereye dökülen soğanları dilimlerin üzerine yerleştirin,üzerini de kereviz yaprakları ile süsleyin.Kereviz yapraklarını çamurlarından arındırmak için sirkeli suda bekletin.

Bu düğmeli kerevizi çay saatlerinde bile misafirlerinize şık bir şekilde sunabilirsiniz.Enginar görünümünde oluyor.



NOT:Aldığınız kerevizlerin taze yapraklarını ve saplarını sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra süzgece koyup suları iyice süzüldükten sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklayabilirsiniz .Böylece elinizin altında hazır olan kereviz yapraklarını ve saplarını her zaman çorbalarınıza lezzet katmak için kullanabilirsiniz.



AFİYET OLSUN


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK