SULU KÖFTE

Bir kase kadar kıymaya bir soğan rendelenir.Yarım demet maydanoz ince ince kıyılır.Yarım çay bardağı pirinç,tuz,karabiber ilave edilerek hepsi birlikte iyice yoğrulur.Küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak bilye büyüklüğünde minik minik köfteler hazırlanır.
Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ konur.Küçük bir soğan rendelenerek hafif pembeleşene kadar kavrulur.2'-3 adet patates soyulup küp küp doğranır.Bir küçük havuç da küp şeklinde doğranarak patateslerle birlikte tencereye konulup kısık ateşte buğulanmaya bırakılır.Sonra üzerine hazırlanan köfteler konulup tencerenin kapağı kapatılıp köftelerin de biraz çekmesi beklenir.Diğer tarafta ketılda ısıtılan kaynar su yemeğe dökülerek pişirilir.
AFİYET OLSUN


Windows 7: Gündelik işlerinizi basitleştirin. Size en uygun bilgisayarı bulun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK