İSLİM KEBABI

İSLİM KEBABI

İslim kebabı hem kuşbaşı etle hem de kıymadan köfte yapılarak yapılır.Buna ayrıca patlıcanlar açılmasın diye kürdanla tutturulduğu için kürdan kebabı da denir.
İslim kebabı yapmak için 4-5 adet uzun patlıcanı alacalı soyun.Uzunlamasına biraz kalınca dilimleyin.
Acı,kara suyunun çıkması için patlıcanları derin bir kasenin içinde tuzlu suda bekletin.Üzerine küçük bir tabak gibi ağırlık koyarak patlıcanların üste çıkmasını önleyebilirsiniz.
Küçük küçük doğranmış kuşbaşı eti yıkayıp tencereye koyun,et suyunu salıp çeksin.Kısık ateşte pişirin ,dikkat edin yanmasın.Büyükçe bir soğanı robotta irice kıyın ,etlere ilave edin,iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek kavurun.iki adet biberi küçük küçük parçalara ayırın.İki adet küçük domatesi de küp küp doğrayarak etlere ilave edin.Tuz,Karabiber, kimyon ilave edin.Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etin iyice pişmesini sağlayın.
Tuzlu suda bekletip acı suları çıkan patlıcanları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.Tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanların iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartın. Kızarttığınız patlıcanları yağlarını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.(Yemeğinizin çok yağlı olmasını istemiyorsanız kızarttığınız patlıcanları sıcak suya batırıp çıkarıp kağıt havlu üzerine alabilirsiniz.)

Kızarttığınız patlıcanları pişirme kabının içinde (borcam tepsi olabilir) ikişer ikişer artı şeklinde yerleştirin.Ortasına bir dolu kaşık hazırlanan harçtan koyun.Patlıcanların kenarlarını bohça gibi etin üzerine kapatın.Bir kürdana önce bir parça sivri biber, sonra yuvarlak şekilde dilimlenmiş domates,ince bir dilim kaşar peyniri geçirerek bu kürdanı patlıcan bohçasına saplayın.Tüm patlıcanlara aynı işlemi yapın.


Bir kasede bir kaşık domates salçası ile bir kaşık biber salçasını
sıcak su ile sulandırarak bir sos hazırlayın .Bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin
Yemeğimiz hazırlanmıştır 200 derecede ısıtılmış fırına konularak 20- 25 dakika pişirilir.Üzerindeki sebzelerin yanmaması için fırın kabının üzerine alm. folyo örtülür.Pişirmenin sonuna doğru folyo alınarak üzerinin kızarması sağlanır.

İslim kebabını köfte ile yapmak isterseniz o zaman da köfteler hazırlayıp fırında hafif pişirildikten sonra aynı şekilde patlıcan bohçalarının içine köfte konularak aynı işlemler yapılır.
Köfte yapmak için de 250 gram kıymaya 1 soğan ,2 diş sarmısak,1 yumurta,2 ince dilim bayat ekmek içi(veya 2 yemek kaşığı galete unu),tuz, karabiber,pul biber,kimyon ilave edilerek yoğrulur.Yassı köfteler hazırlanır.Fırın tepsisi sıvı yağla yağlanır .Köfteler tepsiye dizilerek fırında hafif pişirilir.

AFİYET OLSUN




Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK