ETİMEKLİ TATLI

ETİMEK TATLISI
Borcama etimekleri dizin.Bir su bardağı sıcak suya 1 çorba kaşığı toz şeker ,birkaç damla da limon sıkarak karıştırıp şekeri eritin.Bu karışımla etimekleri ıslatın.

ÜZERİ İÇİN MUHALLEBİ:
'2 yumurta
10 yemek kaşığı şekeri bir tencerede birlikte çırpın.
2 tepeleme kaşık un koyarak çırpmaya devam edin.
Bu karışıma 1 litre süt ilave ederek hepsini birlikte çırparak boza gibi pütürsüz bir hale getirin.Sonra tencereyi ocağın üzerine koyarak dibini tutmaması için devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ateşten alınca içine bir paket vanilya ilave ederek karıştırın. hazırladığınız bu muhallebiyi sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökün.Üzerine hindistan cevizi serpin.Ilndıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın
Dilimleyerek servis yapın.
Arzu ederseniz bir paket krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpıp krema haline getirdikten sonra tatlının üzerine sürebilirsiniz


Windows 7: Size en uygun bilgisayarı bulun. Daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK