REVANİ

REVANİ
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 bardak katı yoğurt
yarım bardak irmik
1 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Portakal veya limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:
3 bardak şeker
3.5 bardak su kaynatılır.
bir çay kaşığı limonla kestirilir.
Şerbeti önceden hazırlanarak soğumaya bırakılır.

Püf noktaları:
Hamur işlerini yaparken yumurtalar daima oda sıcaklığında olmalı ,
Buzdolabından çıkmış olmamalı.Yumurtalarınızı önceden buzdolabından çıkarıp biraz ısınmasını sağlarsanız hamurlarınız daha iyi kabarır
Ayrıca unu da eleyerek hamurunuza katarsanız havalanacağından daha iyi kabarır.Un konulduktan sonra fazla çırpılmaz tahta bir kaşıkla karıştırıp unu yedirmek yeterli olacaktır

YAPILIŞI:

Yumurta ile şeker iyice çırpılır.Yoğurt ilave edilir.Diğer tüm malzemeler bir kasede harmanlanarak bu karışıma katılır. Tahta kaşıkla karıştırılır.Bu karışım yağlanmış borcama veya bir fırın kabına dökülür.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 50 dakika kadar pişirilir.Piştiğini anlamak için temiz bir bıçak saplanır eğer bıçağa hamur yapışmamışsa pişmiş demektir.
Fırından çıkarılan revani pişirildiği kaptan biraz daha büyük bir kaba alınır.Burada bir bardak içme suyu ile her tarafı ıslanacak şekilde kaşıkla ıslatılır.Üzerine de önceden hazırlayıp soğumaya bıraktığımız şerbet dökülür ,çekmesi beklenir.Şerbetini çektikten sonra dilimliyerek servis yapılır
Arzuya göre üzerine yeşil fıstık veya fındık serpilebilir.


Windows Live: Arkadaşlarınız size e-posta gönderdiklerinde Flickr, Twitter ve Digg güncellemelerinizi öğrenirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOLAY KEK

SEBZELİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

SODALI BÖREK