PÜF NOKTALARI

  • Cevizlerin kabuklarını kolay açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içinde bekletin.Böylece içleri de dağılmadan kolayca açılacaktır. 
  • Evdeki balık gibi kötü kokuları gidermek için bir kabın içinebir miktar çamaşır yumuşatıcısı koyarak kaynatın.Kötü kokudan eser kalmaz
  • Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmi kolay olur, hem de pişerken çıkan kötü kokuyu engeller.
  • Yanık süt kokusunu gidermek için kabın üzerini ıslak  bir bez ile örtün.Islak bez yanık kokusunu alacaktır.
  • Saksı  çiçeklerinizi  canlandırmak için yumurta haşladığınız suyu soğutarak çiçeklerinizin     toprağına dökün.
  • Bakır, sarı gibi  metal eşyaları  parlatmak için  elinize eldiven giyerek tuz ruhu ile bulaşık süngerinin sert olan kısmı ile ovarak yıkayın. Sonra da bol su ile durulayın. Pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
  • Kuru üzüm ve kuş üzümünü ayıklamak için üzümleri bir avuç unla ovun. Unları delikli bir süzgeçle eleyin. Unla birlikte üzümlerin çöpleri de kolayca dökülecektir.
  • Şerbetli tatlıların  çabuk şekerlenmemesi için şerbeti hazırlarken şekerin üzerine kaynar su dökerek şerbet yaparsanız tatlınız çabuk şekerlenmez.
  • Kıymalı  börek harcı hazırlanırken  kavrulan soğan ve kıymaya patlıcanları tümüyle soyup  küp küp doğrayıp, tuzlayarak biraz  beklettikten sonra  yıkayıp ,sıkarak  kıyma ile birlikte kavurursanız güzel olur
  • Fırında  pişireceğiniz  her türlü  çörek, kurabiye ,poğaça  v.b için tepsiye  fırın pişirme kağıdı sererek pişirirseniz  hem yapışmasını önler hem de  tepsiniz  fazla kirlenmeden  kolayca temizlenir. 


Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş :) Bu blogunuza da bayıldım :) Takipteyim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE