FIRINDA PATATES

Patatesleri soyup halka halka dilimleyin.

Yarım çay bardağı sıvı yağ ile (veya varsa yağ yerine süt kaymağı da koyabilirsiniz, daha güzel oluyor), bir kaşık salça, pul biber, karabiber, tuz, yarım çay bardağı sütü birlikte karıştırın.

Dilimlenen patatesleri bu karışımla harmanlayarak pişirme kağıdı serili olan fırın kabına yerleştirin. Üzerine minik parçalar halinde tereyağı koyun.

Üzerini folyo ile veya fırın kağıdı ile örtün. Fırında 1 saat kadar pişirin. Pişmeye yakın üzerindeki kağıdı açarak üzerinin kızarması için biraz daha fırında bekletin. Piştikten sonra fırından çıkararak et veya tavuğun yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE