CEVİZLİ NOKUL (LOKUL)
MALZEMELER
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yumurta sarısı ile bayazı çırpılarak üzerine sürülecek
Bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
İÇ MALZEMESİ
1 kg kuru üzüm
Yarım kğ. ceviz veya fındık
Birbuçuk çay bardağı toz şeker
Arzuya göre bir miktar karanfil dövülerek un haline getirilip iç harca katılabilir.
2 su bardağı kadar sıvı yağ içine sürmek için
YAPILIŞI
Tüm malzeme derin bir yoğurma kabına konularak alabildiği kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan portakal büyüklüğünde on yumak yapılır. Yumaklar tepsiye dizilip kurumasın diye üzerlerine ıslak bez örtülür ve hamurlar biraz dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamurlar oklava ile açılabildiği kadar ince açılır. Sıvı yağ, fırça yardımı ile hamurun her tarafına sürülerek iyice yağlanır.Hazırlanan iç malzeme üzüm, ceviz veya fındık, toz şeker, karanfil karışımı harç yağlanmış hamurun üzerine bolca serpiştirilir.Rulo yapılır.Bıçakla beşer santim kadar küçük küçük verev parçalar halinde kesilir .Pişirme kağıdı serili olana fırın tepsisine aralık bırakmadan yan yana yerleştirilir.Üzerlerine sarısı ve beyazı birlikte çırpılmış yumurta fırça ile sürülür, çörek otu serpilir. Fırında pişirilir.
Afiyet olsun!
NOT: Hamuru acarken unlayarak acin, en sonunda nisasta ile biraz daha acarak hamuru daha inceltin. O zaman daha kiyir kiyir oluyor.
NOT-2: Nokul hamuruna yogurtla birlikte, bir cay bardagi sut, biraz tereyagi koyarsaniz daha guzel oluyor.
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yumurta sarısı ile bayazı çırpılarak üzerine sürülecek
Bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
İÇ MALZEMESİ
1 kg kuru üzüm
Yarım kğ. ceviz veya fındık
Birbuçuk çay bardağı toz şeker
Arzuya göre bir miktar karanfil dövülerek un haline getirilip iç harca katılabilir.
2 su bardağı kadar sıvı yağ içine sürmek için
YAPILIŞI
Tüm malzeme derin bir yoğurma kabına konularak alabildiği kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan portakal büyüklüğünde on yumak yapılır. Yumaklar tepsiye dizilip kurumasın diye üzerlerine ıslak bez örtülür ve hamurlar biraz dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamurlar oklava ile açılabildiği kadar ince açılır. Sıvı yağ, fırça yardımı ile hamurun her tarafına sürülerek iyice yağlanır.Hazırlanan iç malzeme üzüm, ceviz veya fındık, toz şeker, karanfil karışımı harç yağlanmış hamurun üzerine bolca serpiştirilir.Rulo yapılır.Bıçakla beşer santim kadar küçük küçük verev parçalar halinde kesilir .Pişirme kağıdı serili olana fırın tepsisine aralık bırakmadan yan yana yerleştirilir.Üzerlerine sarısı ve beyazı birlikte çırpılmış yumurta fırça ile sürülür, çörek otu serpilir. Fırında pişirilir.
Afiyet olsun!
NOT: Hamuru acarken unlayarak acin, en sonunda nisasta ile biraz daha acarak hamuru daha inceltin. O zaman daha kiyir kiyir oluyor.
NOT-2: Nokul hamuruna yogurtla birlikte, bir cay bardagi sut, biraz tereyagi koyarsaniz daha guzel oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder