KARNABAHAR KISIRI (Ödüllü Tarif)

Bu kısır bildiğiniz kısırlardan biraz farklı!


Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 adet orta boy sogan
4-5 dal yesil sogan
5-6 yemek kasigi domates salcasi
2-3 yemek kasigi biber salcasi
1/4 su bardagi zeytinyagi
1 cay bardagi taze sikilmis limon suyu
4-5 adet kup seklinde dogranmis kornison tursu
1/2 demet dereotu
1 demet maydanoz
1/2 demet yas nane parmaklari
Arzuya gore nar eksisi
Baharatlar: tuz, karabiber, kirmizi biber, kimyon, sumak, kuru nane.


Karnabahar yikanarak cicek cicek kucuk parcalara ayrilir. Suyunun kurumasi icin beklenir.
Kuruyan karnibaharlar ogutucuden (blender) gecirilerek ufalanip, bulgur sekline getirilir.
Derince bir tavaya biraz zeytinyagi konulup, rendelenmis soganin suyu sikildiktan sonra posasi ilave edilir. Sogan hafifce kavrulduktan sonra salcalar ilave edilip kavrulur. Sonra, bulgur haline getirilen karnabaharlar tavaya ilave edilerek 5-10 dakika kavrulduktan sonra ocak sondurulerek sogumaya birakilir.

Maydanoz, dereotu, nane, yesil sogan onceden yikanip, sulari iyice suzuldukten sonra ince ince kiyilir. Kornison tursu kup kup dogranir. Arzuya gore incecik kiyilmis marul yapraklari da ilave edilebilir.

Tum bu yesillikler karisimi, soguyan karnabaharlara ilave edilerek harmanlanir. Baharatlar arzu edilen miktarda eklenir. Limon suyu ve nar eksisi ilave edilir. Servis tabagina alinarak, zevke gore suslenerek servis edilir.

Bana Tat salcalari ve Sofra dergisinin musterek duzenledigi yarismadan ucunculuk odulu getiren bu tarifi begeneceginizi umarim.

Afiyet olsun!




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

DUL AVRAT ÇORBASI