DUL AVRAT ÇORBASI

Damadım Onur'un rahmetli anneannesi Suhendan Hanım'in cok sevdigim bir tarifini sizlerle paylasmak istedim.

1 su bardagi yesil mercimegi 10 dakika sicak suda bekletin. Sonra avucunuzun icinde ovalayarak kabuklarinin soyulup atilmasini saglayin. 2 yemek kasigi sivi yagda 1 sogani kiyarak soteleyin. 1 kasik salca ilave edin. Su ekleyip icinde 1 limon sıkın.
1/2 su bardagi kadar haslanmis nohutu ilave edin. Kabuklari soyulmus olan mercimegi ekleyin. Biraz kaynadiktan sonra, 1 cay bardagi kadar eriste ilave edin. Kisik ateste pisirin. Et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Arzuya gore minik minik dogranmis bir iki dis sarimsak, kirmizi biber, yesil biber, kup kup dogranmis havuc ilave edilebilir. 

Corba pistikten sonra tereyagini eriterek pul biber, nane karistirip corbanin uzerine dokebilirsiniz. 

Kıtır Kıtır'la servis yapabilirsiniz. 

NOT: Nohut koymadan da yapilabilir.

Malzemeler:
1 su bardagi yesil mercimek
2 yemek kasigi sivi yag
1 orta boy sogan
1 kasik salca
1 limon
1/2 su bardagi nohut
1 cay bardagi eriste
Et suyu 
Tuz ve karabiber
Pul biber
Nane

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI