DERE OTLU KEK

MALZEMELER:
3 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un

İçi için:
İnce ince kıyılmış yarım demet dere otu
250 gram karar beyaz peynir veya lor peyniri

YAPILISI:
Yumurtalar derin bir çırpma kabına kırılarak tel çırpıcı ile çırpılır. İçine yağ, yoğurt ilave edilir, çırpmaya devam edilir. Sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır. En sonunda dereotu , peynir karışımı ilave edilerek karıştırılıp yağlanmış küçük bir tepsiye dökülür. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. 170 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DUL AVRAT ÇORBASI

KARNABAHAR KISIRI (Ödüllü Tarif)