KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI


Oncelikle kurabiyenin şerbeti hazırlanır.

Serbet icin: 
1,5 cay bardagi seker (ajda bardak)
1,5 cay bardagi su
Birkac damla limon suyu

Su ve seker kaynayinca, birkac damla limon suyu ilave edilerek atesten alinir ve sogumaya birakilir.

Hamur icin:
3 yemek kasigi kakao
125 gr. margarin veya tereyagi
1 yumurta
1 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu, yarim limon suyu
1 paket vanilya
1 cimdik tuz
Alabildigi kadar un (yaklasik 2,5 bardak)
Arzuya gore portakal veya limon kabugu

Tum malzeme karistirilarak ele yapismayan yumusak bir hamur hazirlanir. Ceviz gibi yuvarlanir. Fırın kagidi serili tepsiye yerlestirilir. Onceden isitilmis fırında, yaklasik 20 dakika boyunca, uzeri catlayana kadar pisirilir.

Firindan cikan sicak kurabiyeler, soguk serbete batirilir.

Serbette uzun sure bekletilmemesi tavsiye edilir. Her yerini daldirip cikarin ve bu islemi hizli yapmaya ozen gosterin.

Kurabiyeleri servis tabagina dizip, uzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

NOT: Bu kurabiyeler sicak yaz gunleri icin idealdir. Yapildiktan sonra kapakli kutuda buzlukta saklanabilir ve buzluktan cikarildigi anda servise hazirdir. 

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DUL AVRAT ÇORBASI