PUDRA SEKERLI ELMALI PASTA
Pudra şekerli pastayı uzun zamandır yapmıyordum. Kuzenim Fatma ile kizimi Londra'da ziyaret ederken kizim "kucuklugumuzde surekli yapardınız, neden artik kimse pudra şekerli pasta yapmiyor" dedi. Ben de hemen o gece tarifin aklimda kaldigi halini yaptim. Boylece bir onceki gun koyleri gezerken topladigimiz elmalari da degerlendirmis olduk. Yapilisi cok kolay olan bu pudra sekerli pastanin tarifini burada paylasmak istedim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı aycicek yagi
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı pudra sekeri
- 1 çay kaşığı karbonat (limonla ıslatın)
- Alabildiği kadar un
Oda sıcaklığında bulunan yağa bütün malzemeler katılarak yumuşak bir hamur yogrulur. Uzeri streçlenerek dinlenmeye birakilir. Dinlenen hamur bes esit parcaya bolunur, beze (top gibi) haline getirilir.
Her bir beze elle açılarak pasta tabagi kadar buyutulur. Sekiz parçaya kesilir. Bu parcalarin genis kismina hazirlanan ic harc konulur ve ortaya dogru yuvarlanarak sekillendirilir. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hafif pembeleşinceye kadar pisirilir. Soğuduktan sonra üzerine istenirse pudra sekeri serpiştirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder