PUDRA SEKERLI ELMALI PASTA

Pudra şekerli pastayı uzun zamandır yapmıyordum. Kuzenim Fatma ile kizimi Londra'da ziyaret ederken kizim "kucuklugumuzde surekli yapardınız, neden artik kimse pudra şekerli pasta yapmiyor" dedi. Ben de hemen o gece tarifin aklimda kaldigi halini yaptim. Boylece bir onceki gun koyleri gezerken topladigimiz elmalari da degerlendirmis olduk. Yapilisi cok kolay olan bu pudra sekerli pastanin tarifini burada paylasmak istedim. Afiyet olsun.

Malzemeler:

- 250 gr margarin veya tereyağı

- 1 çay bardağı aycicek yagi

- 1 çay bardağı su

- 1 çay bardağı pudra sekeri

- 1 çay kaşığı karbonat (limonla ıslatın)

- Alabildiği kadar un


Londra'da is basindaOda sıcaklığında bulunan yağa bütün malzemeler katılarak yumuşak bir hamur yogrulur. Uzeri streçlenerek dinlenmeye birakilir. Dinlenen hamur bes esit parcaya bolunur, beze (top gibi) haline getirilir. 

Her bir beze elle açılarak pasta tabagi kadar buyutulur. Sekiz parçaya kesilir. Bu parcalarin genis kismina hazirlanan ic harc konulur ve ortaya dogru yuvarlanarak sekillendirilir. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirilir. Hafif pembeleşinceye kadar pisirilir. Soğuduktan sonra üzerine istenirse pudra sekeri serpiştirilir. 



El yazisi tarif
İç harcı:

Elma rendelenip, seker ve tarcin konulabilir. Şekerle elma pişirilecek, sonra tarcin eklenip sogumaya birakilir. Arzuya göre findik kiriklari, ceviz de katılabilir. Bir ölçüden 40 tane (5x8) pasta çıkıyor. 








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

DUL AVRAT ÇORBASI