MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
3 orta boy soğan
Zeytin yağı
3-4 adet sivri biber
Maydanoz
Domates ve biber salçası
Pul biber, kimyon, tuz


Bir su bardağı mercimek iyice yıkanıp tencereye konulur. Üzerine 3,5 su bardağı su konularak kısık ateşte arasıra karıştırılarak lapa gibi oluncaya kadar pişirilir. Bir su bardağı ince köftelik bulgur da yıkanıp süzüldükten sonra pişen mercimek lapasına karıştırılıp bir iki dakika da böyle pişirildikten sonra ocak söndürülerek bulgurun şişmesi beklenir.

Diğer tarafta üç adet orta boy kuru soğan robotta kıyılır. Tavaya yarım su bardağı sıvı yağ koyularak soğanlar bir çay kaşığı tuz ile birlikte kavrulur. Üç adet sivri biber ince ince kıyılarak kavrulmakta olan soğanlara katılıp kavurmaya devam edilir. İki yemek kaşığı domates salçası, iki yemek kaşığı biber salçası ilave edilir. Bu karışıma hazırlanmış olan bulgurlu mercimek ilave edilerek karıştırılıp ocak söndürülür. Soğumaya bırakılır.

Bir tatlı kaşığı pul biber, iki tatlı kaşığı kimyon, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber, ince kıyılmış maydanoz, varsa ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Yarım su bardağı zeytin yağı eklenere hepsi birlikte iyice karıştırılıp köfteler halinde şekillendirilerek servis tabağına yerleştirilir.

Arzuya göre tabağa marul yaprakları yerleştirilip mercimek köfteleri üzerine yerleştirilir. Üzerlerine de ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz serpiştirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. hamiyet hn. elinize saglik..fotograf da cok basarili.
    soylemeden duramayacagim siz bu isi kaptiniz hamiyet hanim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAKAOLU BUZLUK KURABIYESI

AŞURE